Asynchroon werken, hoe werkt dat?

Asynchroon werken, hoe werkt dat?

Asynchroon werken oftewel tijdsonafhankelijk van je collega's aan het werk zijn. Waar we het hybride werken al omarmd hebben is het voor asynchroon werken nog niet zo ver. Hoe ziet dit er uit? Je leest er alles over in dit artikel van Smart Workplace-experts Nick Lettink en Jan Gerard Hoendervanger

Het patroon doorbreken en asynchroon gaan werken is geen eenvoudige transitie, maar wel één die zorgt voor effectievere en efficiëntere bijeenkomsten dankzij betere voorbereiding én meer eigen regie over de resterende werktijd.

3 randvoorwaarden

Asynchroon werken biedt met name voordelen in situaties waarin de samenwerking vertrouwd is: daar waar de normen en het vertrouwen aanwezig is. De frequentie van samen zijn en synchroon werken neemt af en de mate van asynchroon werken neemt toe. Om hiertoe te komen, dienen een drietal randvoorwaarden goed op orde te zijn: overeenstemming over een heldere minimale structuur, een sterke high-trust cultuur en een fysieke en digitale werkomgeving die contact en keuzevrijheid faciliteert.

Weten wat die randvoorwaarden precies inhouden en meer voorbeelden van asynchroon werken zien? Lees dan het volledige artikel hier.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven