Cateraar stimuleert plantaardig eten in bedrijfsrestaurants
Steeds meer mensen kiezen ervoor om meer plantaardig te eten. Ook bedrijfscateraars zien in dat dit beter is voor milieu én medewerkers, zoals bedrijfscateraar Appèl die sinds kort lid is van de Green Protein Alliance.
Bedrijfscateraar Appèl is sinds eind vorig jaar het eerste out-of-home lid van de Green Protein Alliance (GPA). De GPA is een samenwerkingsverband van partijen die werken aan het versnellen van de eiwittransitie; eiwitrijke voeding uit duurzame, plantaardige bronnen.
Appèl vindt dat ze alleen de allerbeste foodbeleving kan realiseren als deze direct bijdraagt aan het geluk en de gezondheid van haar gasten en medewerkers, de samenleving en het milieu. Hans van Veen, algemeen directeur van Appèl: “Door plantaardige voeding te stimuleren in onze restaurants leveren we als cateraar onze grootste bijdrage aan de wereld. De transitie naar meer plantaardige eiwitten biedt voordelen voor de gezondheid en het milieu. Met ons lidmaatschap van de GPA willen we dit extra versnellen.”
Duurzamer voedselsysteem
De GPA bestaat uit aanbieders en producenten van plantaardige eiwitten met een gedeelde visie: een duurzamer voedselsysteem. Dit is voor een groot deel te behalen door de overgang naar een groter aandeel eiwit uit plantaardige bronnen zoals peulvruchten, paddenstoelen, noten, zaden, (zee)wieren en algen. Een groter aandeel plantaardig eiwit op het bord gaat niet vanzelf, dit betekent dat consumenten geïnformeerd, overtuigd en geïnspireerd dienen te worden. Jeroen Willemsen van de GPA juicht de toetreding van Appèl toe. “De toetreding van Appèl is een signaal dat de plantaardige beweging in ons land steeds groter wordt. Met daarin een cruciale rol voor koplopers die Nederlanders thuis én buitenshuis kunnen helpen naar een meer plantaardig dieet.”
Inspireren en verleiden
Samen met de partners in de keten wil Appèl met dochteronderneming Markies Catering een verandering in eetgewoonten in de bedrijfsrestaurants en schoolkantines realiseren. “Als cateraar staan wij dichtbij de consument en spelen wij een belangrijke rol bij het versterken van de vraag naar plantaardig eten. Wij stimuleren en verleiden onze gasten door bijzondere, smaakvolle en pure gerechten te bereiden met een beperkt aanbod aan dierlijke producten,“ aldus Van Veen. De cateraar geeft producenten en startups van plantaardige producten een platform om hun producten te introduceren.
Kijk voor meer informatie over plantaardig eten bij het Voedingscentrum.
Bron: Appèl
Basiscursus WorkPlace Management krijgt rapportcijfer 8
zaterdag 23 december
De Basiscursus WorkPlace Management is met het rapportcijfer 8 goed gewaardeerd door de cursisten. Wil jij 2025 goed beginnen? ...
De top 5 best gelezen artikelen van 2024
zaterdag 23 december
De meest gelezen artikelen van 2024 zijn bekend! Benieuwd naar welke artikelen je dit jaar niet mocht missen? Bekijk ze ...