Nieuw wellbeing programma stimuleert verantwoordelijk werkgeverschap
Halo is een nieuwe aanpak voor werkgevers die de energie en vitaliteit van al hun medewerkers structureel willen verbeteren. Als onderdeel van Arbo Unie helpt Halo organisaties in de transitie naar modern werkgeverschap.
Waar veel leefstijl- en vitaliteitsprogramma's gericht zijn op preventie, focust Halo zich juist op het versterken van gezonde gewoontes, zowel op het werk als thuis. Het programma richt zich op blijvende gedragsverandering door het verbeteren van de werkomgeving. Dat doet Halo door beweging, ontspanning, gezondere voeding, zingeving en verbinding te stimuleren.
Modern verantwoordelijk werkgeverschap
Er zijn veel signalen die erop duiden dat Nederland een verstoorde relatie heeft met werk. Er is steeds vaker druk en krapte op de arbeidsmarkt, als gevolg van de pandemie en de opkomst van thuiswerken is de binding met de werkplek afgenomen, en voornamelijk onder jongere generaties wordt meer waarde gehecht aan een goede balans tussen werk en privé. Hoog tijd dat er wordt toegewerkt naar modern verantwoordelijk werkgeverschap, waarbij ieder mens geholpen wordt om keuzes te maken die bijdragen aan een gezonder en energieker leven. Om organisaties hierbij te helpen, biedt Halo werkgevers duurzame handvatten om die verantwoordelijkheid te nemen. Dit draagt in de volle breedte bij aan een gezonde samenleving.
Meer plezier en energie
“Overal om ons heen zien we de signalen dat werkend Nederland toe is aan verandering. Daarom dagen we werkgevers uit om de verbinding en vitaliteit in hun organisaties te vergroten. We zijn namelijk van mening dat iedereen het verdient om met plezier en energie te werken en leven. En om dat te realiseren is het belangrijk de grote groep mensen die zich dagelijks inzet voor je organisatie allemaal te ondersteunen. Dat is geen gangbare kijk op de rol van werkgevers, maar zij kunnen daarmee wel echt het verschil maken”, aldus Yvonne Kersten, Managing Director van Halo.
Amplitie als basis
In tegenstelling tot veel werkgerelateerde preventie- en welzijnsprogramma's richt Halo zich op het duurzaam versterken van de positieve aspecten binnen een organisatie in plaats van op het voorkomen of herstellen van problemen bij individuen. Deze positieve benadering heet amplitie en betrekt iedereen in de organisatie erbij. Daarmee zorgt het voor een hogere productiviteit, betere prestaties, meer energie en onderlinge verbinding. De wetenschappelijke aanpak wordt afhankelijk van de behoeften van medewerkers en de ambitie van de organisatie op maat gemaakt, en draagt bij aan blijvende gedragsverandering - zowel binnen teams als bij individuen.
CSRD: KANS OF BEDREIGING?
woensdag 22 november
Bij Breedweer Facilitaire Diensten, een bedrijf dat schoonmaak gebruikt als middel om impact te maken, was Smart WorkPlace ...
Succesvoorbeelden gezonde en circulaire werkomgevingen
dinsdag 21 november
Een circulaire en gezonde werkomgeving is allerminst een utopie. Dat bleek tijdens SWP op Locatie bij Tarkett in Waalwijk, ...