Campus Day

Campus Day

donderdag 5 juni 2025

Direct aanmelden

De 6e editie van Campus Day heeft als thema 'De campus in transitie'. Welke transities zijn er en hoe benutten we de kansen daarbij? Keynote Arjen Brussaard van het Amsterdam UMC spreekt hierover.

De campussen zoals we die kennen - multifunctionele plekken voor ontmoeting, samenwerking en kennisuitwisseling – staan voor grote uitdagingen. Het gebruik van de campus verandert. Wie is de toekomstige gebruiker? Hoe gaan we aan de slag met duurzame uitdagingen als netcongestie en CO2-reductie? Kunnen we het bestaande nog beter benutten? Is synergie mogelijk bij bredere gebiedsontwikkelingen en campusopgaves? Kortom, de campus is in transitie! Dat vraagt een integrale aansturing vanuit een totaalperspectief.

Benieuwd hoe anderen hierover denken? Op 5 juni is de 6e editie van Campus Day. Een dag waar professionals uit onderwijs, zorg, bedrijfsleven en overheid met de elkaar in gesprek gaan over de transisties, elkaar ontmoeten en inspireren.

De workshops belichten de toekomst van de campus vanuit verschillende invalshoeken. 

Wil jij erbij zijn? Schrijf je dan nu in!

Direct aanmelden

Tijd Programmaonderdeel
donderdag 5 juni 2025
09:00 uur Hub Campus Day open en gelegenheid om te werken en te ontmoeten
10:30 uur Rondleiding (optioneel)
12:00 uur Lunch
13:00 uur Keynote Arjen Brussaard
Arjen Bussaard (Amsterdam UMC)
13:45 uur Workshopronde 1
13:45 uur Workshop ‘Bestaand vastgoed in transitie op de campus’

Hoe kun je het bestaande vastgoed op campussen zo goed mogelijk herontwikkelen, renoveren of transformeren om het aan te laten sluiten bij nieuwe ontwikkelingen en transities? Welke keuzes en afwegingen moet je maken op gebied van geld, planning, kwaliteit en duurzaamheid? En hoe sluit je voor de lange termijn aan bij veranderende gebruikers, nieuwe onderwijs- en onderzoeksprocessen en een wijzigende werkomgeving? We gaan in deze sessie aan de slag met mogelijke afwegingen verkennen en onderzoeken hoe we kansen van transities kunnen benutten voor bestaand vastgoed.

13:45 uur Workshop 'Netcongestie op de campus'

Hoe realiseer je een nieuw faciliteit te midden van netcongestie? In een concrete gebiedscase is dit mogelijk dankzij innovatieve oplossingen en slim gebruik van bestaande capaciteit. Het samenspel van wet- en regelgeving, verduurzaming en netcongestie lijkt complex. Door deze integraal aan te pakken, formuleren we een helder plan met nieuwe mogelijkheden.

13:45 uur Workshop ‘Betere ruimteverdeling op de campus’

Gedeelde ruimtes op de campus: Strategieën om toenemende uitdagingen te matchen met beperkte middelen’ is de titel van de afstudeerscriptie van Maik Kocken. Hoe gedeelde ruimtes niet alleen de veerkracht van de organisatie kunnen verbeteren, maar ook aanzienlijke financiële en duurzaamheidsvoordelen kunnen opleveren. Met praktijkvoorbeelden van Nederlandse universiteiten.

13:45 uur Workshop ‘Internationale trends en innovatieve omgevingen'

Wat zijn de mondiale ontwikkelingen in campus-omgevingen, science parken en innovatie districten? Paul Jansen van Arup/ IADP neemt ons mee in de laatste trends. Hij heeft hier onlangs op het eerste global summit van innovatie districten (GIID) in Monterrey, Mexico ook al overgesproken en er drie dagen lang met anderen van gedachten over gewisseld.

14:45 uur Wisseling workshops
15:00 uur Workshopronde 2
15:00 uur Workshop 'Omgevingswet en Campusontwikkeling'

De nieuwe Omgevingswet heeft grote gevolgen voor de kaders en instrumenten bij campus- en gebiedsontwikkeling, en daarmee ook voor rolneming en samenwerking met overheden, gebiedspartijen, omwonenden en andere stakeholders. In deze workshop wordt stilgestaan bij welke kansen de wet biedt om succesvol doelen te bereiken en hoe je die praktisch kunt verzilveren.

15:00 uur Workshop 'De Campus als Business Booster'

Hoe ontwikkel je succesvolle ecosystemen op een campus? Wat zijn de do's en don'ts bij business development op een campus? Hierover vertelt Margot Nijkamp-Diesfeldt vanuit haar ervaring als kwartiermaakster voor het eerste open innovatie instituut van Nederland: het Holst Centre te Eindhoven. Margot werd hiermee ook de eerste niet-Philips medewerker op de High Tech Campus en was direct betrokken bij het ontginnen van deze campus voor andere organisaties.

15:00 uur Workshop ‘Synergie campusopgaven en gebiedsontwikkelingen'

De opgaven van campussen zijn divers. Het gaat onder meer om het vasthouden en aantrekken van talent, uitstekende bereikbaarheid, duurzame energie, ruimte om te groeien en het creëren van een aantrekkelijke groene campus, waar je graag wil komen en zijn. De oplossingen voor deze opgaven vind je niet alleen op de campus zelf. Aansluiting op en samenwerking met omliggende gebieden is noodzakelijk. Daar is synergie te vinden. Maar hoe doe je dat inhoudelijk en procesmatig? Jeanet van Antwerpen van Ways to go/Rli, geeft actuele voorbeelden, waaronder de ontwikkeling van Innovatiedistrict Delft.

16:00 uur Netwerkborrel
17:00 uur Einde

Interesse in sponsoring van Campus Day? Neem contact met ons op.

Stap 1:
Welkom

Het invullen van de registratiemodule neemt slechts enkele minuten in beslag.

Al geregistreerd, maar je inschrijfbevestiging kwijt?

Verstuur de bevestiging opnieuw

Je gegevens
Dieetwensen diner
Je eventcode

Aanmelding
295.00 (excl. BTW)

Belangrijk 
Als deelnemer ga je akkoord om op de deelnemerslijst te komen en dat deze gedeeld kan worden met de sprekers en partners.

 
Gegevens verwijderen & opnieuw beginnen

Stap 2:
Contactgegevens

Jouw volledige naam en de naam van de organisatie worden op de toegangsbadge vermeld. Wij vragen je deze op correcte wijze in te vullen, hiermee profileer je je namelijk onder de bezoekers.

Je gegevens (vervolg)
Organisatie

+  Collega toevoegen


Jouw gegevens worden gebruikt voor het toesturen van informatie over evenementen van Smart WorkPlace B.V., lees de volledige privacyverklaring.

Stap 3:
Adresgegevens

N.B. We vragen standaard om de factuurgegevens, ook als je je via een kosteloze uitnodiging registreert. Dit in verband met de inschrijfvoorwaarden.

Adresgegevens
incl. toevoegingen

Factuurgegevens
Factuuradres
incl. toevoegingen

Stap 4:
Betaling

Controleer je gegevens alsjeblieft.
Klopt er iets niet? Ga dan terug naar stap 3 om de gegevens te wijzigen.

Betaalmethode
Jouw bestelling
Product Totaal
Subtotaal
BTW 21%
Totaal
Jouw factuurgegevens
Organisatie
Afdeling
T.a.v.
Adresregel 1
Adresregel 2
Land
PO-nummer
E-mailadres

Stap 5:
Controleren

Als alle gegevens kloppen kan je op Afronden klikken om je inschrijving te bevestigen en een eventuele betaling te doen.
Pas dan is jouw registratie afgerond en ontvang je jouw inschrijvingbevestiging per e-mail. 

Extra e-mailadres voor bevestiging inschrijving

De bevestiging zal verstuurd worden naar . Wil je de inschrijvingbevestiging ook op een ander e-mailadres ontvangen?

Bijzonderheden
Akkoord
Jouw badge(s) - controleer je gegevens

Bevestiging opnieuw versturen

Vul onderstaande velden in, indien de gegevens voorkomen in het systeem wordt jouw inschrijfbevestiging opnieuw verzonden.

Terug naar boven