Veilig thuis werken, cybersecurity is een must
Volgens Statista is het aantal datalekken onder IT-professionals met 55% gestegen na de coronapandemie. In dit digital-first-tijdperk mogen bedrijven niet achterblijven met hun cybersecurity en moeten ze juiste plannen maken om hun cyberbeveiliging te versterken.
Cyberbeveiliging is de afgelopen jaren veranderd als gevolg veranderende digitale dreigingen en de invloed van de pandemie. Veel computersystemen worden geleverd met een ingebouwd programma voor gegevensbescherming. Maar dit blijkt niet altijd voldoende, COVID-19 en de bijbehorende digitalisering van diensten hebben een golf van externe aanvallen veroorzaakt en blijven twee jaar later alleen maar toenemen.
Samen bedreigingen bestrijden
Bovendien is het niet de taak van een enkele medewerker binnen een organisatie om alles veilig te houden. Het is echter een samenwerkingsbenadering die bedrijven in hun praktijken moeten integreren. Het belang van kritisch denken speelt een grote rol bij cybersecurity. De belangrijkste tips: Een multifactor-authenticatie-instelling voor alle apps die u gebruikt. Niet hetzelfde wachtwoord gebruiken voor meerdere apps en een sterke wachtwoordbeheerder inschakelen.
Bedrijven vinden cyberbeveiliging intimiderend, vooral wanneer werknemers vanuit huis werken, wat het wrijvingsoppervlak vergroot als gevolg van toegenomen virtualisatie. Eenvoudige en gemakkelijke werkwijzen, zoals meerfactorauthenticatie, kunnen het bedrijf ten goede komen. Als er een bedreiging is voor de accounts van de werknemer, wordt deze onmiddellijk op de hoogte gebracht en krijgt hij de mogelijkheid om zijn wachtwoord te wijzigen. Gelukkig heeft de hacker nergens baat bij, omdat hij de eenmalige code waartoe de werknemer toegang heeft op een veilige plek nodig heeft.
Bedrijven moeten extra voorzorgsmaatregelen nemen en ervoor zorgen dat hun beveiliging altijd up-to-date is. Elke maand circuleren er nieuwe en meer bedreigingen waar de meeste bedrijven niet op voorbereid zijn. Organisaties moeten ervoor zorgen dat hun omgeving veilig is en voorbereid op bedrijfscontinuïteit met verschillende tools en processen en redundantie.” Bedrijven moeten altijd op de hoogte blijven van verschillende praktijken en ervoor zorgen dat ze over de beste tools beschikken.
Toekomstige overwegingen
Er bestaat niet zoiets als ‘te veilig’ zijn als het gaat om cybersecurity. Bedrijven moeten altijd op de hoogte blijven van de huidige veranderingen en bedreigingen. Er moeten extra stappen worden genomen om ervoor te zorgen dat de werkwijzen die in apparaten zijn geïmplementeerd, up-to-date zijn en alles aankunnen wat op hun pad komt. Aangezien ransomware een continu, snel evoluerend wereldwijd probleem is en dat gegevensprivacy tegenwoordig voortdurend in gevaar wordt gebracht, is het beschermen van bedrijven niet langer een optionele functie; "het is the be all end all."
CSRD: KANS OF BEDREIGING?
woensdag 22 november
Bij Breedweer Facilitaire Diensten, een bedrijf dat schoonmaak gebruikt als middel om impact te maken, was Smart WorkPlace ...
Succesvoorbeelden gezonde en circulaire werkomgevingen
dinsdag 21 november
Een circulaire en gezonde werkomgeving is allerminst een utopie. Dat bleek tijdens SWP op Locatie bij Tarkett in Waalwijk, ...